Säännöt

MIKKELIN PÄÄLLYSTÖYHDISTYKSEN PERINNESÄÄTIÖN SÄÄNNÖT

1 § Säätiön nimi
Säätiön nimi on Mikkelin Päällystöyhdistyksen Perinnesäätiö ja sen kotipaikka on Mikkelin kaupunki.

2 § Säätiön tarkoitus
Säätiön tarkoituksena on vaalia Mikkelin Päällystöyhdistyksen ja sen edeltäjä yhdistysten jäseninä palvelleiden ali,- toimi,- ja opistoupseerien perinteitä. Lisäksi säätiö tukee opistoupseerien opiskelua ja opistoupseerien lasten ammatillista kouluttautumista.

3 § Säätiön tarkoituksen toteuttaminen
Tarkoituksen toteuttamiseksi säätiö järjestää vuosittain tammikuussa juhlatilaisuuden missä vaalitaan Mikkelin Päällystöyhdistyksen ja sen edeltäjä yhdistysten jäseninä palvelleiden ali,- toimi,- ja opistoupseerien perinteitä.

Juhlakutsu on julkaistava säätiön kotisivujen lisäksi Mikkelin alueella ilmestyvässä lehdessä. Lisäksi säätiö jakaa vuosittain resurssiensa sallimissa puitteissa stipendejä entisille Mikkelin Päällystöyhdistyksen ja sen edeltäjä yhdistysten opiskeleville jäsenille ja heidän opiskeleville lapsille. Lisäksi säätiö muistaa Mikkelin Päällystöyhdistykseen ja sen edeltäjä yhdistyksiin kuuluneita ali-, toimi ja opistoupseereita heidän merkkipäivinään säätiön resurssien sallimissa puitteissa.

4 § Säätiön perustamisomaisuus
Säätiön perustamisomaisuuden muodostaa 2.3.2007 päivätyssä säädekirjassa mainittu 100 000euron määräinen peruspääoma.

5§ Säätiön omaisuuden hoitotavan määrittäminen
Säätiö voi vastaanottaa avustuksia, lahjoja testamentteja sekä muutoinkin sopivin tavoin kartuttaa omaisuuttaan. Säätiöllä on oikeus hankkia ja omistaa kiinteää omaisuutta sekä osakkeita ja osakkuuksia yhtiöistä. Säätiön omaisuutta käytetään sen tarkoituksen toteuttamiseen ja tulojen hankkimiseen. Säätiön omaisuutta on hoidettava huolellisesti ja taloudellisesti ja sen varat on sijoitettava turvallisesti ja tuloa tuottavasti.

6§ Hallintoelimet
Säätiön hallintoelimenä toimii hallitus. Hallitus voi halutessaan nimetä säätiölle asiamiehen. Hallitus päättää asiamiehen työtehtävistä ja työsuhteen ehdoista.

7§ Hallituksen jäsenet ja toimikausi
Säätiön hallitukseen kuuluu neljä varsinaista jäsentä ja heille kaksi varajäsentä. Ensimmäisellä kerralla hallituksen jäsenet valitaan Mikkelin Päällystöyhdistyksen vuosikokouksessa. Tämän jälkeen hallitus valitsee erovuoroisten tilalle jäsenet itse jäljempänä olevan ohjeistuksen mukaisesti. Hallituksen jäseneksi voidaan valita henkilö, joka on ollut Mikkelin Päällystöyhdistyksen tai sen edeltäjä yhdistyksen jäsenenä vähintään kolme vuotta. Hallituksen jäsenen toimikausi kestää valintaa seuraavat neljä kalenterivuotta. Sama henkilö voidaan valita hallituksen jäseneksi enintään kolmeksi peräkkäiseksi toimikaudeksi. Puolet hallituksen varsinaisista jäsenistä ja varajäsenistä vaihdetaan kahden vuoden välein. Ensimmäisen kerran erovuoroiset jäsenet arvotaan kahden toimintavuoden jälkeen. Hallitus, joka keskuudestaan valitsee puheenjohtajansa ja varapuheenjohtajansa kokoontuu puheenjohtajansa tai hänen estyneenä ollessa varapuheenjohtajansa kutsusta niin usein, kuin säätiön asiat vaativat. Hallitus on päätösvaltainen, kun puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja ja vähintään kaksi(2)hallituksen jäsentä tai varajäsentä on läsnä. Päätökset tehdään yksinkertaisella äänten enemmistöllä. Äänestys hallituksen kokouksissa on avoin. Äänten mennessä tasan tulee päätökseksi se mielipide, jota puheenjohtaja kannattaa.

8§ Hallituksen tehtävät
Hallituksen on edistettävä säätiön etua huolellisesti ja hoidettava sen asioita säätiölain, ja säätiön sääntöjen mukaisesti. Hallitus huolehtii säätiön hallinnosta ja toiminnan asianmukaisesta järjestämisestä. Muun ohessa hallitus:
1) huolehtii siitä, että säätiön kirjanpito ja varainhoito on hoidettu asianmukaisesti ja säätiölain mukaan.
2) huolehtii vuosijuhlan järjestämisestä.
3) jakaa, stipendit, huomionosoitukset ja mahdolliset palkinnot sekä huolehtii niiden kirjaamisesta rekisteriin
4) Lisäksi hallitus vastaa säätiön internetissä olevan kotisivun päivittämisestä ja käyttäjäoikeuksien myöntämisestä.
5) valitsee tarvittaessa asiamiehen ja päättää asiamiehen palvelussuhteen ehdoista.

9§ Stipendien ja palkintojen jaon valmistelu
Vahvistetun toimintasuunnitelman ja talousarvion rajoissa hallitus päättää stipendien ja mahdollisten muiden palkintojen jaosta.

10§ Hallituksen kokoukset
Puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja huolehtii, että hallitus kokoontuu tarvittaessa. Puheenjohtajan tai varapuheenjohtajan on kutsuttava hallituksen kokous koolle, jos hallituksen jäsen sitä vaatii. Hallituksen jäsenellä on oikeus saada eriävä mielipiteensä merkityksi pöytäkirjaan. Hallituksen jäsenille korvataan matkakustannukset valtion virkaehtosopimuksen mukaisesti, kun matkustaminen liittyy hallituksen kokoontumisiin. Lisäksi hallituksen jäsenille korvataan omien matkapuhelimien käytöstä 20 € / vuosi.

11§ Säätiön nimen kirjoittaminen
Säätiön nimen kirjoittaa hallituksen puheenjohtaja yhdessä varapuheenjohtajan kanssa taikka jompikumpi heistä yhdessä hallituksen jäsenen kanssa.

12§ Tilikausi ja tilintarkastus
Säätiön tilikausi on 12 kuukautta (tammikuu- joulukuu). Säätiöllä on kaksi tilintarkastajaa ja varatilintarkastajaa. Vähintään yhden tilintarkastajan ja varatilintarkastajan on oltava hyväksytty tilintarkastaja. Tilinpäätös on annettava tilintarkastajille viimeistään kuukauden kuluttua tilikauden päättymisestä. Ensimmäiset tilintarkastajat kutsuu säädekirjan antaja(Mikkelin Päällystöyhdistyksen vuosikokous)

13§ Säätiön toiminnan kesto, sääntöjen muuttaminen ja säätiön toiminnan lopettaminen
Säätiön toiminta on suunniteltu määräajaksi ja sen toiminta päättyy vuonna 2025.
Säätiön sääntöjen muuttamisesta tai toiminnan lopettamisesta ennen vuotta 2025 on päätettävä hallituksen kokouksessa, jossa lopettamisen kannalla on oltava ¾ hallituksen kokouksessa paikalla olevista jäsenistä. Säätiön nimeä ei saa muuttaa.

14§ Varojenjako toiminnan lopettamisen yhteydessä
Jos säätiö lopettaa toimintansa ennen vuotta 2025 tai, kun se lakkautetaan vuonna 2025 säätiön jäljelle jääneet varat luovutetaan Mikkelin Keskussairaalan lasten osastolle.( tai sen mahdolliselle seuraajalle) Sairaalan on kohdennettava varat lasten sairauksien/terveydenhoitoon.